VIP Innovatie Congres

← Naar home

Inhoud kennissessies

Op 5 juli organiseerde de Contactgroep Automatisering in samenwerking met VVP, het VIP Innovatie Congres - BE THE CHANGE! Dit fin- & insurtech event, in het nieuwe AFAS theater in Leusen, was een fantastisch succes.

De top van de financiële sector in Nederland nam deel aan inspirerende visie-, inspiratie- en discussiesessies in de plenaire zaal én verspreidde zich tijdens vier break outs: aparte kennissessies waarin 32 leden van de Contactgroep Automatisering hun laatste innovaties presenteerden.

Spring direct naar:

Kennissessie 1

ANVA - Spreker: Justin Schlee

Hét verbindende platform voor de verzekeringsbranche

Onze software ondersteunt efficiënte verzekeringsprocessen, optimale bedrijfsvoering en duurzame klantrelaties. ANVA is een groot voorstander van open standaarden en praat u graag bij over nieuwe oplossingen zoals het ANVA datawarehouse. We laten een nieuwe innovaties zien waarmee we data uitwisselen naar een personal data store van de klant in plaats van een onveilige e-mail.

AWI - Spreker: Paul Hijmans

Laagdrempelig afsluiten, van niche- tot pakketverzekering

Op 5 juli geeft Paul Hijmans een inkijkje in hoe een klant -particulier of zakelijk- laagdrempelig en eenvoudig kan komen tot het sluiten van een (schade)verzekeringspolis of inzicht daarin. Of het nu gaat om een hele specifiek niche-verzekering of verzekeringspakket, volledig toegesneden op de te bedienen doelgroep. AWI biedt de mogelijkheid om verdere dienstverlening richting klant vorm te geven en invulling te geven aan de te bieden content.

bugsbusiness

Bugs Business - Spreker: Pepijn Bakker

Tailor made software voor de verzekeringsbranche

Bugs Business is marktleider in de verzekeringsmarkt op het gebied van front-end software. Ze leveren oplossingen voor medewerkers, tussenpersonen en eindklanten aan Verzekeraars, Serviceproviders, Volmachtkantoren, Beursmakelaars en Intermediairs. Samen met haar gebruikers ontwikkelt Bugs Business handige functionaliteiten en software waar écht is over nagedacht. Bugs Business wil ieder kantoor, ongeacht de omvang, toegang geven tot essentiële tools en het u als adviseur makkelijk maken.

WeGroup - Spreker: Arjuna Bosch

Een integrale aanpak van inventarisatie- tot afsluitproces

Het aantal bedrijven dat wordt opgericht in Nederland neemt al geruime tijd toe. Ondersteuning om de continuïteit van deze bedrijven te waarborgen is essentieel. Het in kaart brengen en analyseren van de ondernemersrisico's helpt daarbij. Maar een integrale aanpak dat het volledige inventarisatie, analyse, advies- en afsluitproces stroomlijnt ontbreekt voor de zakelijke markt. Wij presenteren een oplossing om dit proces optimaal en efficiënt in te richten, gedreven door innovatieve technologie.

CCS - Spreker: Leon Landman

Versnellen en innoveren voor het gehele verzekeringsbedrijf

We geven u een inkijk in ons Digital Insurance Platform. Ons platform integreert met iedere technologie en maak data vrij beschikbaar zodat deze efficiënt kan worden ingezet en benut. Vanuit een centraal platform kan het gehele verzekeringsbedrijf worden geregisseerd. Zo kunnen onze klanten versnellen en innoveren met OpenAPI technologie en IoT connectiviteit waarmee ze klaar zijn voor de toekomst! 

FinRust - Spreker: Marco Kok

Hoe laagdrempelig financieel inzicht de band met de klant versterkt

Denk jij na over het onderhoud van AOV’s en ORV’s, abonnementen, de afhankelijkheid van hypotheekomzet of actief klantbeheer? Marco Kok (Directeur FinRust & KOK Advies) zal vanuit zijn ervaring en voorbeelden uit de markt deze onderwerpen en al jullie vragen daarover beantwoorden. Hij laat zien hoe de combinatie van een innovatieve inzichttool en brondata financieel inzicht laagdrempelig maakt. Deze dienstverlening is volgens Marco essentieel voor het versterken van de binding met de klant en daarmee voor duurzaam succes van elke financieel dienstverlener.

Ordina - Spreker: Sonny Roest

Dienstverlening dicht bij de consument

Als gebruiker mag je tegenwoordig een echt persoonlijke dienstverlening en experience verwachten, die ook altijd en overal beschikbaar is. De perfecte oplossing hiervoor? Mobiele apps! Met de nieuwste technologie en standaardoplossingen maakt Ordina de stap naar mobiele apps toegankelijk voor ieder bedrijf. Kom langs, luister en ervaar hoe Ordina bijvoorbeeld met gebruik van brondata het ophalen van persoonsgegevens veilig uit overheidsdiensten mogelijk maakt, zonder de privacy te schaden en waarbij de consument de baas is over zijn eigen gegevens.

Building Blocks - Spreker: Rens Vonk

Bind klanten met je bedrijf zonder inzet van extra adviseurs

Als jouw relaties benaderd worden door of shoppen bij hun favoriete merk, dan verwachten ze dat dit hen begrijpt, zich aanpast aan hun behoeftes en een gepersonaliseerde online-ervaring aanbiedt. McKinsey & Company toonde onlangs zelfs aan dat 76% van de consumenten gefrustreerd raakt als dit niet gebeurt en op zoek gaat naar een alternatief. Dit geldt dus ook voor jouw merk. Met Artificial Intelligence is het mogelijk om verzekerden geautomatiseerd, proactief te bedienen en ze op de juiste manier, op het juiste moment, de juiste informatie of verzekering aan te bieden. Het gaat om technologie die al bewezen succesvol is in de retail, e-commerce en nu ook in de insurance markt. Wil jij dat de waardevolle relaties uit je net geconverteerde portfolio bij je blijven, loyaal worden en de volledige breedte van jouw polis aanbod afneemt zonder te plussen in het aantal adviseurs of IT-capaciteit? In deze sessie leer je hoe je hier morgen al mee kunt beginnen als je Insurance Data hebt, ongeacht welke software je al gebruikt om met je relaties te interacteren.

Kennissessie 2

DDi - Spreker: Thom Menssink & Bjorn Heinen

Hoe neemt DDi’s RPA Platform je veel administratief werk uit handen?

Bjorn Heinen en Thom Menssink laten u kennis maken met het meest krachtige en schaalbare no code / low code RPA Platform voor de verzekeringsbranche. Rijk uitgerust met functies en RPA apps voor Claims Processing, Mutatie en Prolongatie processen, Intelligente e-mailverwerking, behandelen van aanvragen, Finance processen. In 45 minuten nemen we u als voorbeeld mee hoe u zonder coderen de mutatie & prolongatie processen binnen uw kantoor kunt robotiseren. Daarbij beperken we ons niet tot de techniek. We maken inzichtelijk welke revenuen en extra voordelen alleen dit ene proces oplevert. Tot slot staan we ook nog stil bij een stuk Governance & Compliance.

DIAS -  Sprekers: : Soelimen Lafkiri & Klaas-Jan Molendijk (BCE consulting)

Hoe maak je de juiste keuzes voor jouw IT-landschap?

Het inrichten van een optimaal IT-landschap is een complexe aangelegenheid. Goede IT-partners zijn daarbij cruciaal. Maar hoe definieer je een goede IT-partner? Welke kennis omtrent softwareontwikkeling is er nodig om weloverwogen keuzes te kunnen maken? Waar moet je op letten? In deze innovatiesessie laten we je zien hoe je als beslisser in de verzekerings- en hypothekenmarkt (1) een goede IT-partner beoordeelt én (2) invloed uitoefent op jouw softwareleveranciers. Sinds 2019 staat DIAS Software mede onder leiding van ervaren tech-ondernemers Ruud van der Kruk, Jelke Jansen en Ynze Sipkema. Zij hebben hun bewezen IT-innovatiestrategie meegenomen naar de verzekerings- en hypothekenmarkt. Ontdek hoe een succesvolle innovatie- en ontwikkelstrategie eruit ziet, wat belangrijke technologische keuzes zijn, welke focus in welke fase belangrijk is en wanneer je klanten moet betrekken. Na deze sessie maak je nog betere keuzes voor je IT-landschap.

eerstestap.nl

Eerstestap - Spreker: Jan Verstegen

Waarom de beste klantbeleving online is? Slimme chatbots!

Jan neemt u mee in alle ontwikkelingen van Eerstestap. Eerstestap.nl heeft als visie ‘de beste klantbeleving is online’. In haar eerste jaren heeft Eerstestap zich voornamelijk op procesoptimalisatie, het ontwikkelen en implementeren van tooling die de zelfwerkzaamheid van de klant vergrootte. Tegenwoordig is Eerstestap dé specialist op het gebied van smart bots, slimme chatbots die fungeren als een digitale collega en die de schakel tussen de dienstverlener en de eindklant vormen. 

Aplaza -  Spreker: Marco Hendrickx

Leren ná het winnen van een ICT Innovatie Award

Het winnen van de ICT Innovatie Award in 2010 was de start van de lancering van Aplaza - het platform waarmee verzekeraars en serviceproviders digitaal, veilig en snel gegevens kunnen uitwisselen met intermediairs. Marco Hendrickx - sinds 2012 directeur van Aplaza - blikt terug op de weg die Aplaza in 12,5 jaar heeft afgelegd tot waar Aplaza nu staat. Welke uitdagingen zijn er overwonnen, welke keuzes gemaakt, wat zijn de belangrijkste leerpunten en wat brengt de toekomst.

Figlo - Sprekers: Nathan Brouwer & Mick Hanswijk

Nudging en guided advice binnen financieel advies

In deze sessie bespreken Nathan Brouwer (Enterprise Executive bij Figlo) en Mick Hanswijk (CTO bij Rulecube) de laatste ontwikkelingen op het gebied van begeleid financieel advies. Low-code technieken maken het nu heel eenvoudig om klantactivatie, nudging en guided advice toe te voegen aan een adviesstraat. En dat alles is naar wens super eenvoudig aan te passen en uit te breiden. Laagdrempelig inzicht in de situatie nu en in de toekomst wordt gecombineerd met slimme tips, relevante triggers en calls to action, met een beter onderbouwd en herleidbaar advies tot gevolg. Toepasbaar in elke fase van het advies (oriëntatie, advies en nazorg). Aan de hand van enkele praktijkcases geven Mick en Nathan u een inspirerende kijk in de klantportalen van de toekomst.

Dutch Media Lab - Spreker: Dennes Roes

Hoe financieel adviseurs via MijnHuiszaken.nl klanten binden met actueel woningaanbod

'Hoeveel kan ik verantwoord lenen?' en 'In welke prijsklasse kan ik op zoek naar een passende woning?' Na het beantwoorden van deze vragen voorzie jij jouw klant realtime van het nieuwste woningaanbod, nog vóór publicatie op de bekende huizenwebsites. Tijdens het zoeken naar een woning ben je continu in beeld en houd je mogelijke concurrentie buiten de deur. Als de hypotheek eenmaal is gepasseerd en de klant in zijn nieuwe woning woont, blijf je jouw klant regelmatig informeren over de waarde van de woning. Zo blijf je ook tijdens de looptijd van de hypotheek in beeld.

HippoLine Insurance Platform (HIP) - Spreker: Mirjam van Kooten

Hoe geef je invulling aan Be the Change?

‘Be the change’ klinkt lekker, maar écht veranderen is niet eenvoudig. Heb je de mogelijkheden om het verschil te zien? Met HIP (HippoLine Insurance Platform) weet je exact waar je bedrijf staat, hoe je efficiënt kunt sturen en je klanten beter van dienst kunt zijn. Dataspecialist Mirjam van Kooten laat zien hoe HIP werkt.

Blueriq - Spreker: René Frankena

Eén waarheid in de keten

René Frankena vertelt als Solution Manager bij Blueriq over Early Validation en het belang van één waarheid in de keten, en het beheer van acceptatiekaders. De Early Validation oplossing van Blueriq geeft geldverstrekkers de mogelijkheid om hun acceptatiebeleid te beheren en op digitale wijze te distribueren naar midoffice systemen, en de adviessoftware van adviseurs. Veranderingen in acceptatie-kaders kunnen gemakkelijk worden beheerd en direct in de keten worden verwerkt. Zo werkt iedereen vanuit één centrale waarheid. Dit resulteert in snel duidelijkheid en zekerheid over de actuele mogelijkheden bij iedere geldverstrekker. Dit bespaart hypotheekadviseurs en hun klanten enorm veel tijd en energie.

Kennissessie 3

Faster Forward - Sprekers: Erwin Vonk & Dimitri Duine

Van nieuwe lead tot loyale klant — optimalisatie loont

Maak van een nieuwe lead een loyale klant met onze innovatieve software. Erwin Vonk en Dimitri Duine vertellen u hoe u de klantreis optimaliseert, van oriëntatie tot aan beheer. Met moderne, online softwaretools overtreft u klantverwachtingen én bespaart u tijd op uw dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan klantportalen, online formulieren, slim ingerichte websites, rekenprogramma’s en krachtige CRM software in de cloud. Allemaal geïntegreerd in één platform. Het resultaat? Tevreden klanten, positieve mond-tot-mond reclame, meer overzicht en meer tijd voor persoonlijk klantcontact. 

Finly - Spreker: Joost Heijligers

De perfecte klantcontactreis eindigt nooit

Finly is de oplossing voor de perfecte ‘klantcontactreis’. Finly levert software om klanten aan te schrijven, afspraken in te plannen, online en offline effectieve afspraken te voeren, direct alles vast te leggen in strakke rapporten en de deal te sluiten. Vervolgens helpt Finly om op het juiste moment dat traject opnieuw te doen (beheer).

FinData - Spreker: Ronald Veld

Van inzicht naar datagedreven productontwikkeling

Ronald Veld, CEO van FinData (onderdeel van Intersoftware Group), gaat in deze kennissessie dieper in op het thema Early Validation. Hoe kunnen adviseurs de Validator van FinData inzetten om vooraf meer inzicht te krijgen in de slagingskans van een hypotheekaanvraag? En welke data-inzichten levert dit op voor aanbieders? Hoe kan dit bijdragen aan datagedreven productontwikkeling? Aan de hand van een live demo worden de mogelijkheden getoond.

PiM (KPN) - Sprekers: Kim Stolk en Iris Emons

Met de PiM.app altijd de juiste persoonsgegevens, veilig en zeker

De Wwft heeft als doel om het witwassen van geld en het financieren van terrorisme te voorkomen en te bestrijden. Beheerders van financiële en beleggingsinstellingen hebben daarbij een rol als poortwachter, om criminele geldstromen buiten het financiële stelsel te houden. Kim en Iris nemen jullie mee in hoe je de Wwft-check makkelijk en veilig uit kan voeren met behulp van de PiM ID app.

Missing Piece - Spreker: Marco van Dam

100% focus op de klant

Een samenwerking met Missing Piece betekent dat u zich 100% kunt focussen op uw klanten. U kunt rekenen op een gezonde en solide ICT-partner op het gebied van advies, beheer en support van infrastructuur en applicaties. De focus ligt op continuïteit en service, gedacht vanuit de gebruiker. Marco licht u toe waarom Missing Piece voor u van onschatbare waarde is. 

Moneyview - Spreker: Martin Koot

Jouw marktpositie, elke dag actueel

Beleggen is populair. Het productaanbod is groot en sterk in beweging. Veranderende fiscaliteit biedt nieuwe kansen. Voor productmanagers van aanbieders is het een uitdagende tijd. Hoe bewaak je je marktpositie? Hoe verhoudt jouw propositie zich ten opzichte van je concurrenten? Wie zijn dat eigenlijk? Is je prijsstelling concurrerend genoeg? Hoe onderscheidend is de fondskeuze in je product? MoneyView Research biedt sinds 1993 dé instrumenten om deze vragen te kunnen beantwoorden. Niet eenmalig, maar zo vaak als je zelf wilt. Met de MoneyView ProductManager vergelijk je voorwaarden op inhoud en kwaliteit. Met de MoneyView Analyzer bepaal je de prijspositie van je product aan de hand van eigen sets profielen. Hoe dat werkt laten we je graag zien in deze sessie!

nexxbiz - Spreker: Omid Tansaz

Recente innovaties en SAAS toepassingen voor de verzekeringsbranche

nexxbiz biedt een volledige SAAS verzekeringsoplossing voor verzekeraars, service providers, gevolmachtigden en aangesloten intermediair. De applicatie biedt vergaand geautomatiseerde processen op het vlak van acceptatie, mutatie, prolongatie, schadebehandeling en financieel. Ruim twintig jaar domeinkennis helpt klanten met snelle en efficiënte implementaties en beheer. Omid neemt u mee in de recente innovaties en toepassingen. 

Invers - Spreker: Bart den Hollander

Hoe implementeer je succesvol PSD2 in jouw organisatie?

Met de toepassing van PSD2 ben je er als bedrijf nog niet. Juist die data verrijken is essentieel voor een succesvolle implementatie voor jouw organisatie. Bart den Hollander is een autoriteit op het gebied van PSD2 en neemt je mee in een interactieve sessie naar de huidige toepassingen en de toepassingen die mogelijk zijn in de nabije toekomst. Ook is er ruimte om jouw case te bespreken en direct handvatten te krijgen hoe PSD2 in jouw organisatie effectief kan werken. Schuif aan en doe hier jouw voordeel mee.

Kennissessie 4

Ockto - Spreker: Auke Dirkmaat

Veilig, vertrouwd en eenvoudig delen van persoonsgegevens

Ockto is het platform voor het veilig, vertrouwd en eenvoudig delen van persoonsgegevens. Met Ockto kan uw klant alle persoonsgegevens delen die nodig zijn voor een volledig digitale onboarding en compliant klantbeheer. Auke neem u mee in de ontwikkelingen van Ockto, bijvoorbeeld op het gebied van digitaal identificeren in de financiële sector en het gebruik ervan in de hypotheekketen, van inventarisatie tot acceptatie bij hypotheekverstrekkers.

Omniplan - Sprekers: Maarten Boddeus & Bjorn Klomps

Duurzaamheid en een efficiënt adviesproces

Omniplan neemt u mee in het onderwerp ‘Duurzaamheid’. Welke energiebesparende maatregelen zijn er en wat betekent dat voor de leenruimte van uw klant? Aan de hand van het Personal Finance Platform laten Maarten Boddeus (Directeur Product & Markt) en Bjorn Klomps (Business Consultant) u zien hoe u duurzaamheid in een efficiënt adviesproces mee kunt nemen. De woonroutes in het platform berekenen automatisch wat een klant extra mag lenen bij een hoog energielabel of bij energiebesparende maatregelen. Het Personal Finance Platform is de oplossing voor financiële dienstverleners die zich richten op advies en verkoop van financiële producten. Het platform ondersteunt hypotheekverstrekkers, verzekeraars, pensioenadviseurs, vermogensadviseurs en andere financieel dienstverleners met financiële vraagstukken.

Otherside at work - Spreker: Diederik Benders

De mens als motor voor aandacht, betrokkenheid en communicatie

In een arbeidsmarkt die digitaliseert, maar waarin de mens de motor zal blijven, geloven wij dat aandacht, betrokkenheid en communicatie bepalend zijn voor trots, veerkracht en succes. Het is ons ultieme doel om met ons softwareplatform een ecosysteem te creëren dat een bijdrage levert aan veerkrachtige werknemers en daarmee het duurzame succes van organisaties. Aan innovatie geen gebrek!

TJIP - Sprekers: Maarten de Jonge & Jean Pierre Kroezen

Slimme klantreizen voor de beste ervaring

TJIP neemt u mee in een reis voor slimmer verzekeren. Door naadloze integratie van oriënteren, afsluiten en aanpassen van verzekeringen bespaart u kostbare tijd en krijgen uw klanten de dienstverlening die ze verdienen.

Nationale Hypotheekbond - Spreker: Jos van Driesum

Nieuw: slim schakelen binnen één all finance platform vergroot rendement portefeuille 

Voortgekomen uit de Nationale Hypotheekbond biedt de Holland Financial Business Group inmiddels één integraal software-platform. Een all finance oplossing die consumenten bindt vanaf hun oriëntatie op een woning, hypotheek, de verzekeringen en bijvoorbeeld hun pensioen. Advisering, afsluiten en uiteraard actief beheer — met nieuwe, slimme opties waaronder een nieuwe mijn-omgeving — zijn daarop even soepele als relevante vervolgstappen die het kantoor in beeld en relevant houden. Jos rijgt de laatste wapenfeiten aan elkaar en geeft u een glimps op wat aanstaande is.

Topicus - Spreker: Dennis Hollander

Pre-validatie op je acceptatiebeleid in alle fases van de klantreis

Een huis kopen is al spannend genoeg, zeker in deze oververhitte markt. Als consument wil je in dit grootse moment snel weten waar je aan toe bent en niet weken in onzekerheid zitten. Vooraf valideren of de hypotheek past of hoe het eventueel wél zou kunnen passen, vergroot de kans op een positieve uitkomst, maakt het proces efficiënter en verlaagt de doorlooptijd. Verder versterkt het de adviseur in zijn rol en geeft het focus op het advies in plaats van de bemiddeling. Dit alles geeft de noodzaak van pre-validatie weer. Het kan en moet een belangrijkere rol gaan spelen binnen het hypotheekproces. In onze kennissessie nemen we je graag mee in onze visie hierop.

Troostwijk Digital - Sprekers: Jurjen Burghgraef & Koen Willems

Algoritme gestuurd risicobeheer van verzekeringsportefeuilles

Krijg inzicht over gehele portefeuilles door geautomatiseerde waarderingen. Koppel hier vervolgens alle onderliggende data uit inspecties aan, om een totaal risicobeeld van de portefeuille te krijgen en hier gerichte preventiemaatregelen op toe te passen. Laat u ondersteunen in de monitoring, opvolging en afhandeling van deze preventiemaatregelen. Jurjen Burghgraef en Koen Willems laten u zien hoe al deze data voor onze klanten tot nieuwe mogelijkheden leidt. 

Insurance Data (SVC) - Spreker: Edwin Perotti

Dashboards maken van abstracte data concrete informatie

Insurance Data biedt één oplossing waarin verschillende databronnen gecombineerd kunnen worden. Bijvoorbeeld data uit de polisadministratie, de boekhouding en de salarisadministratie. Door datavisualisatie wordt uw abstracte data omgevormd naar concrete informatie. Deze informatie kan bijvoorbeeld inzichtelijk worden gemaakt op een dashboard met grafieken, tabellen en landkaarten. De verschillende dashboards worden weergegeven in het eigen portal van Insurance Data. Dit portal is beveiligd en in te richten per gebruiker. De data is altijd up-to-date en direct beschikbaar.

Dagvoorzitter & gastsprekers

Boudewijn van Uden

Dagvoorzitter Boudewijn van Uden is ruim 21 jaar werkzaam bij a.s.r. De eerste tien jaar als commercieel directeur en sinds 2011 als directeur corporate communicatie. Vanaf 1995 was hij zes jaar secretaris/directeur bij de NBVA, de branche-organisatie van onafhankelijke intermediairs. Daarvoor secretaris bij de branche-organisatie van de Nederlandse textielindustrie en beleids-medewerker bij het ministerie van EZ. Van Uden is ervaren, communicatief, enthousiast en gedreven. Als geboren Rotterdammer beleeft hij een mooi jaar met Feyenoord.

Peter Mols

Peter Mols opereert al 35 jaar op het snijvlak van ict en de verzekeringsbranche, o.a. bij Allianz, Movir, Interpolis, Avero Achmea en Delta Lloyd. Sinds acht jaar is hij directeur van SIVI, hét Kennis- en standaardisatie-instituut voor de financiële dienstverlening. SIVI brengt ketenpartners samen om digitaal verkeer voor de sector en de consument te laten werken.
Daarnaast is Peter voorzitter van Stichting Oasebos, een vrijwilligersorganisatie die hun groene hart laat spreken om de biodiversiteit in het regenwoud te beschermen.

Jarno Duursma

Onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

Richard Weurding

Richard Weurding is sinds 1 maart 2006 algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, waar hij al sinds 1987 werkzaam is. Hij is onder meer lid van de Raad  van Advies van Nibud, Lid Stuurgroep Wijzer in Geldzaken, Lid Dagelijks Bestuur VNO-NCW, Lid SER, Lid Stichting duurzame (micro-) pensioenen ontwikkelingslanden en Lid Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing.

Ron Gardenier 

Sinds 2016 voorzitter van de NVGA. Gardenier is ruim twintig jaar werkzaam in de financiële sector en is momenteel Chief MGA Aon Risk Solutions. Innovatie is één van de speerpunten van de NVGA.

Michael Mackaaij

Voorzitter van de Contactgroep Automatisering en sparringspartner voor iedereen die een uitdaging heeft op het vlak waar domeinkennis van de verzekeringsbranche, de wet en regelgeving en (on)mogelijkheden van IT binnen een passend verdienmodel moeten worden samengebracht.

Enno Wiertsema

Sinds 2014 algemeen directeur Adfiz. Daarvoor was hij partner bij Bureau Bento. Wiertsema is onder meer lid van de Raad van Advies van NIBE-SVV, Nibud en SIVI. Adfiz is de branchevereniging van onafhankelijke financiële adviseurs.

Sponsors VIPcongres.nl

Meld je aan voor Early Bird info voor het VIP Innovatie Congres 2023!

Tot volgend jaar op het VIP Congres!