VIPcongres.nl maakt gebruik van cookies

VIPcongres.nl gebruikt cookies en verzamelt zo informatie over het gebruik van de website voor analyse en het aanbieden van voor jou relevante informatie, door ons en derden. Met je akkoord stem je hiermee in.

Akkoord
Niet akkoord

SIVI, Catharina  Noordenbos en Irene Deen-Tai
extra ochtendsessie van 8:30-9:15

Schermen van Adviseurs – goed gevuld

Hoe zorgen we dat gegevens uit verstuurde berichten ook zijn opgenomen in de polisschermen van de adviseurs? Binnen de Provinciale distributie sturen aanbieders (verzekeraars en serviceproviders) berichten aan adviseurs (ADN, GRS en transactieberichten). Regelmatig komen niet alle gegevens uit deze berichten in de polisschermen van de adviseur terecht.

Speciaal voor de Provinciale distributie gaat SIVI nu het gebruik van AFD-definities ten behoeve van de registratie polissen uitrollen. Dit is een zeer sterk vereenvoudigde variant van de werkwijze die nu binnen de Volmachtketen wordt uitgerold (Uniforme Inrichting Volmachtketen). 
Het opstellen en gebruik van AFD-definities heeft voordelen voor de gehele Provinciale keten:

  • Aanbieders (verzekeraars en serviceproviders) vergroten hun wendbaarheid doordat nieuwe of gewijzigde berichten en producten sneller uitgerold kunnen worden en ze verbeteren hun niveau van dienstverlening
  • Systeemhuizen krijgen meer uniformiteit in de te verwerken bestanden en de mogelijkheid om wijzigingen (deels) geautomatiseerd te verwerken.
  • Adviseurs zien de beste weergave van producten in hun schermen.

In deze extra ontbijtsessie wordt verder ingegaan op het doel en aanpak van deze uitrol en de resultaten van de Pilot met NH1816 en verschillende systeemhuizen.

Catharina noordenbos sivi

Catharina Noordenbos

Ketenmanager Provinciale distributie
Irene Deen Tai

Irene Deen-Tai

Consultant
Over SIVI

SIVI is het kennis- en standaardisatie-instituut voor de financiële dienstverlening. Om digitale standaarden te ontwikkelen, analyseren we trends en onderzoeken we de impact van nieuwe technologieën.

Met de standaard SIVI AFS vormt SIVI de basis voor een digitaal ecosysteem binnen de financiële dienstverlening waarin we klanten binnen de verschillende distributievormen goed kunnen bedienen. Dit betekent dat goede uitwisseling van data mogelijk is en digitale samenwerking met voldoende ruimte voor individuele verschillen eenvoudig is te realiseren. Dit ecosysteem is een ambitieus doel en zal de komende jaren aandacht en inzet van iedereen vragen. Tegelijk is het ook een noodzakelijke agenda omdat een open digitaal ecosysteem binnen onze industrie randvoorwaardelijk is voor verdere ontwikkeling en innovatie.