Topicus, Jeroen Heijnen

Verduurzamen zonder obstakels

Verduurzaming van de gebouwde omgeving is een belangrijk maatschappelijk thema. Toch merken wij dat de versnelling die nodig is om de doelstellingen uit het Parijs akkoord te behalen voorlopig uitblijft. Veel bewoners weten niet waar ze moeten beginnen, hebben andere prioriteiten of hebben niet de financiële middelen. Geldverstrekkers wachten op de exacte invulling van wetgeving die gaat gelden om de energie labels van hun hypotheekportefeuille te verbeteren.

Verduurzaming wordt met name tijdens het beheer van hun klanten nog niet breed ingezet onder hypotheekadviseurs. Gemeenten en overheden hebben moeite om de initiatieven met een locatie karakter te schalen. Wij durven groot te denken: “Wat als buurtparticipatie, AI-modellen met de meest optimale verduurzamingsopties, ideale financieringsopties, energiecoaches en aannemers samen komen op een platform?” Met diverse partijen is Topicus bezig om de obstakels in de energietransitie van de bebouwde omgeving weg te nemen. Vind je dit interessant? Kom dan vooral even luisteren en meepraten met ons.

Jeroen Heijnen, topicus

Jeroen Heijnen

Business development manager mortgages

Over Topicus

Wij maken met IT het onmogelijke, mogelijk. Met innovatieve software platformen en digitale ecosystemen, waarin de mens centraal staat. Platformen waarin we mensen, data en systemen met elkaar verbinden.

In de financiële sector willen we financiën begrijpelijk en overzichtelijk maken voor iedereen. Samen met banken, adviseurs en andere financieel dienstverleners ontwikkelen we slimme systemen. Door verschillende systemen te verbinden zijn alle financiële gegevens voor de consument op één plek en in één overzicht te bekijken en beheren. Een overzicht waarmee men samen met de financieel adviseur, verantwoorde geldkeuzes kan maken, voor nu en in de toekomst.