nexxbiz, Dirk Jan Klinkhamer & Luuk Tegels

Innovatie in reken- en validatie-engines

Elke financieel dienstverlener heeft te maken met digitale transformatie. Het succes waarmee deze transformatie wordt vormgegeven maakt het verschil tussen zelfstandig voortbestaan of niet. In de laatste jaren vindt er een enorme innovatie plaats in reken- en validatie-engines. Enerzijds door de inzet van nieuwe schaalbare technologie, en anderzijds door nieuw ontwikkelde actuariële modellen.

Luuk Tegels (KPMG) geeft een overzicht van de laatste modellerings­innovaties die praktisch toepasbaar zijn voor de verzekerings­branche. Door het gebruik van één generieke modellering ontstaat een reken- en validatie-engine die tegelijkertijd inzetbaar is voor premie­calculaties (aanvraag, mutatie, afkoop, prolongatie) als voor de optimalisatie van het actuariële rapportage­proces. Deze optimalisatie betreft automatisering van handmatige processen en versnelling van doorreken­tijd door inzet van schaalbare technologie. Daarnaast kan de exacte berekening van de Solvency II risicomarge leiden tot een lagere reserve en daarmee vrijval van kapitaal. Dirk-Jan Klinkhamer (nexxbiz) laat zien hoe de naadloze integratie in het nexxbiz-platform leidt tot een totaal­oplossing waarbij de doorlooptijd van product­vernieuwingen en de daarmee samen­hangende kosten enorm verlaagd kunnen worden.

DJ Klinkhamer nexxbiz 060523 (2)

Dirk Jan Klinkhamer

Directeur nexxbiz

1517603928433

Luuk Tegels

Manager actuariële services (KPMG)

Over nexxbiz

nexxbiz ondersteunt verzekeraars en volmachten met het nexxbiz-verzekeringsplatform. Dit platform biedt configureerbare rekenkernen, aanvraag-, mutatie- en schadeprocessen en een volwaardig back-end systeem voor relatiegegevens, polis en financiële verwerking.

NH1816, Dela en Petplan zijn enkele van de tevreden klanten. Het digitaliseren van verzekerings-intelligentie, het schaalbaar optimaliseren van processen en data, en het vervolgens ontsluiten door een modern API framework, zijn redenen waarom de inzet van nexxbiz waarde creëert voor onze klanten.